Aktuellt

Distributionsplan för vänbrev till Vännernas medlemmar:

- Vänbrev nr 3 årgång 23 är nu ute hos medlemmarna.

 

 

Ny ordförande i Vännerna - Kjell Nytting

Efter 27 år som ordförande i Vännerna valde Jan Hagenfeldt att avgå vid årsmötet 27 oktober 2016. En epok går i graven. Vänföreningen bildades år 1988 och vid den konstituerande årsstämman valdes Peter Paul Heineman till ordförande men redan vid det ordinarie årsmötet året därpå valdes Jan Hagenfeldt till ordförande, en post han alltså har haft sedan dess och fram till 2016. Redan år 1998 utsågs Jan Hagenfeldt till hedersordförande. Årsmötet 2016 lät sig inte nedslås av detta utan valde att utse Jan Hagenfeldt till 1:e hedersordförande efter förslag av Rune Johansson.

Kjell Nytting valdes enhälligt till ny ordförande för Vännerna.  

Vid årsmötet avgick också Sven-Erik Flyckt som ansvarat för medlemsregistret men som nog blivit mest omtyckt bland medlemmarna för sina trevliga och aktuella påminnelser och blänkare via e-postutskick till medlemmar om musikaliska event. Som Sven-Erik Flyckts ersättare valde årsmötet Lillemor Åberg. I övrigt var det omval av ledamöterna.

 

Detta är på gång

Medlemskväll med Trio GPS 19 april

Trio GPS - Cecilia Bukovinsky violi, Kjell Nytting klarinett och Tommy Nilsson dragspel - bjuder på ett underhållande program med kompositioner och arrangemang helt baserade på folkmusik från när och fjärran.

Tid och plats: onsdag 19 april kl 18.30 på restaurang Umami, Konserthuset. Efter konserten ca kl 19.30 blir det för den som så önskar en räksmörgås med valfri dryck på Umami.

Bindande anmälan till supén till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller till Ingeborg Rydin, tel 070-397 77 32 senast 16 april.

 

Musikresor

Helsingfors 4 - 7 maj 2017

I den vackra månaden maj genomför vi en resa i samarrangemang med Koboltresor. Vi kryssar vi till Helsingfors och flyger hem. På programmet står bl a besök i Villa Gyllenberg, Aino och Jean Sibelius hem i Ainola, operaföreställning på Finlands Nationalopera som bjuder på Tjajkovskijs opera Eugene Onegin, pianokonsert med Finska Radions Symfoniorkester med ryska pianisten Daniil Trifonon i det stilrena Musikhuset, mm.

Mer information finns att hämta via Koboltresor.

Pris 8 990 SEK för SKOV-medlemmar (ord 9 400 SEK).

Anmäl ditt intresse till Meta Nyängen, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 076-847 09 00

 

Saxå kammarmusikfestival vecka 26 

Liksom tidigare är planerar vi att besöka Saxå kammarmusikfestival. Håll utkik i kommande medlemsbrev och på vår hemsida.


Madame Butterfly på Skäret 5 augusti

En resa till Opera på Skäret kommer att erbjudas 5 augusti. Introduktion och lunch på Konserthuset före avfärd i buss. Detaljprogram i kommande medlemsbrev och på denna hemsidan.

 

Östersjöfestivalen

Konsertversion av Richard Wagners opera Rhenguldet 26 augusti.

Detaljprogram i nästa medlemsbrev och på denna hemsida. Intresseanmälan till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller tel 019-12 22 00 senast 1 maj.